Miért érdemes sorházi lakásba költözni?

by Tóth Rita
in Blog

Első hallásra kicsit öszvér megoldásnak tűnhet a sorházi ingatlan, hiszen átmenetet képez a családi ház és a társasházi lakás között. Épp ez adja a legnagyobb előnyöket, melyeket érdemes átgondolni ingatlanvásárlás előtt.

1. A saját kertkapcsolat biztosítja, hogy érezd a frissen nyírt fű illatát, mégsem nem kell az egész hétvégét fűnyírással, kertészkedéssel töltened. Kis háziállatod is otthonosan érezheti magát, hiszen a szomszédoktól teljesen elszeparált kertrészen uralhatja a terepet. Ideális esetben kellőképpen magas kerítés veszi körbe a birtokodat, így nincs átláthatóság. Akár fűszernövényeket is ültethetsz az ebéd finom ízesítéséhez, s mindemellett főzés közben rálátsz az udvaron játszó gyermekekre.

  

2. A sorházak nagy előnye, hogy nincs alsó és felső szomszéd, így teljesen mentesülsz Jolika néni nyikorgó parkettájának megszokott "zenéjétől". Pista bácsi sem zörget fel hozzád a botjával, ha a gyerkőc önfeledten focizik a szobájában.

3. Jó esetben egy nagyméretű, élhető terasszal párosul a sorházi ingatlan, mely ideális helyszíne lehet a családi ebédnek vagy az esti beszélgetésnek, borozgatásnak.

4. Az ingatlanpiaci árakat figyelembe véve láthatod, hogy a sorházi lakások ára nem éri el az önálló családi házak árazását, viszont valamennyivel többet kell rászánnod, mint egy téglalakásra. Épp azt kapod a pénzedért, ami egy ilyen típusú ingatlantól elvárható.

5. Győrön belüli sorház esetében könnyen megúszhatod az agglomerációból és a környező településekről befelé áradó autók okozta dugót a reggeli csúcsforgalomban és a hazafelé úton való araszolgatást az elkerülhetetlen piros lámpáknál.

6. Nincs gondod lehetetlennek tűnő küldetésként a telek felkutatására és közművesítésére, mégis lesz saját kerted. Egy jó választással akár 200-400 nm-es, saját használatú kertkapcsolattal is számolhatsz. Ráadásul bontásra váró házzal sem kell küzdened, csak a költözést kell ügyesen megszervezned.

 

+ 1 előny: ha most vásárolsz tőlünk új építésű, sorházi lakást, akkor illetékmentesen juthatsz hozzá az ingatlanhoz.

Nézd meg a Győr-Szabadhegyen épülő Levendula Parkváros kínálatát az alábbi oldalon, ahol jövő őszi átadással még válogathatsz az ingatlanok közül! Irodánk a lakópark kizárólagos értékesítője.

Levendula Parkváros