Energetikai tanúsítványt szakértő segítséggel

Ha mosógépet, hűtőszekrényt vagy bármilyen más elektromos háztartási gépet vásárol, ma már természetes, hogy az adott gép energetikai besorolását is feltüntetik. Így előre tudhatja, hogy a kiválasztott eszköz mennyire lesz takarékos, vagy éppen pazarló az energiafelhasználást tekintve.

Felmerül a kérdés, hogy ha egy egyszerű háztartási gép esetében ezt ilyen hatékonyan és könnyen megtudhatjuk, nem lenne-e ugyanilyen hasznos ez egy ingatlan, például egy lakás esetében is?

A válasz az, hogy igen, nagyon nagy szükség van rá.

Az energetikai tanúsítvány bevezetését éppen ezért írta elő az Európai Unió évekkel ezelőtt. Az energia tanúsítvány egy olyan dokumentum, amiből kiderül, mekkora az adott épület vagy lakás energiafogyasztása. Ez egy amolyan zöld kártya a lakások számára.

Az energiafogyasztás nagyságától függ az adott ingatlan energiatanúsítványának besorolása. Ha Ön ingatlant vásárol, ennek a dokumentumnak a segítségével rögtön láthatja, mennyire hatékony az adott épület vagy lakás energiafelhasználása.

Hogyan működik mindez?
1. SZEMLE

Első lépés a helyszíni szemle, melynek során az ingatlan alaprajzi elrendezése és a gépészeti rendszerek felmérésre kerülnek.

2. SZÁMÍTÁS

A szükséges adatok és jellemzők felmérése után elkészül a számítás egy erre szolgáló programmal, és a tanúsítvány kiállításra kerül.

3. ÁTADÁS

A tanúsítvány átvehető személyesen vagy közvetítőjének útján.

Kérdése van? További információra van szüksége?