A panellakások 10 + 1 előnye

by Tóth Rita
in Blog
Sokan fenntartásokkal kezelik a panellakásokat és nem szívesen vásárolnának ilyen típusú ingatlant. Nézzük meg, hogy milyen előnyökkel szolgálhatnak, és érdemes-e panelban gondolkodni.

1. Tipikusan jellemző, hogy kiváló infrastruktúrával rendelkeznek a panelövezetek. Közel van a buszmegálló, bölcsőde, óvoda, iskola, élelmiszer-bolt. Pár perces sétával elérhető a posta, az orvosi rendelő vagy a játszótér.

 

2. Külön helyiségben található a fürdőszoba és a wc. Gyakran előfordul, hogy annyira hozzászoknak ehhez a lakók, hogy téglalakásba vagy családi házba költözés esetén is ragaszkodnak ehhez.

3. A lakások döntő többsége minden irányból körbefűtött. Kivéve természetesen az ablakos fallal rendelkező felületeket, valamint a földszinti és a legfelső szinten lévő lakásokat.

4. Nincs gond a fűtési rendszer kezelésére, karbantartására. Panellakás tulajdonosaként nem fordulhat elő, hogy elromlik a kazánod, és neked kell megjavíttatnod. Ráadásul a szén-monoxidtól sem kell tartanod.

5. Logikus elrendezésű lakások révén nem okoz problémát a használhatóság során, hogy az egyik szobából nyílik a másik szoba.

6. Nincs tetőtéri levágás és 3-4 méteres belmagasság. A panellakás előnye, hogy normális beltérrel rendelkezik.

7. A nem túl nagy alapterület velejárója, hogy néhány óra alatt kitakarítható az egész lakás.

8. Általában alaptartozék az előszobai beépített szekrény, mely rengeteg holmit képes benyelni.

9. A győri panellakások között alig akad fa ablakokkal rendelkező. A műanyag nyílászárók jó hő- és hangszigeteléssel bírnak.

10. Árazásuk alapján a leginkább elérhető ingatlankategóriába tartoznak. Albérletből panelba költözni, vagy első lakásként megvásárolni ideális lehet.

+ 1 Ráadásként fontos megemlíteni, hogy a panellakások felújítása sokkal egyszerűbb, mint a tégla ingatlanoké, ugyanis a szerkezethez nem szükséges hozzányúlni. Nem kell falakat mozgatni és áthelyezni. Emellett egyre ritkábban kell ablakokat cserélni, míg a fűtési rendszernél maximum a radiátorok cseréjére kell pénzt költeni.