Mi a hasonlóság a fallabdázás és az ingatlan eladás között? Számos párhuzamot lehet vonni a két tevékenység vonatkozásában.

by Tóth Rita
in Blog

1. Vajon fontos a minőségi felszerelés a sportoló számára? Csak a szép és jó minőségű ingatlanokat lehet eladni? Sokan hajlamosak a gyengébb játékot, eredményt a fallabda ütőre vagy cipőre fogni. Tény, hogy számíthat a profi eszköz, de sokkal lényegesebb a játékosban rejlő tudás, képesség. Az országos fallabda bajnok a legmárkátlanabb ütővel is legyőz mindenkit. Hasonló a helyzet az ingatlanoknál: kevésbé jó helyen lévő, és gyengébb adottságokkal rendelkező ingatlan is eladható, csak több időt, energiát kell rászánni.

 

2. Az izomból véghezvitt mozdulatok és elképzelések eredményre vezetnek? Előfordul, hogy igen. Emiatt fontos a felkészülés során az erőnlétre hangsúlyt helyezni. Gyakran akad rá példa, hogy egy gyors döntés és fürge cselekedet előbb hozza meg a gyümölcsét, mint a gondolkodás nélküli, izomból véghezvitt ütés. Ugyanez igaz a lakás eladásra is. Fontos, hogy felkészítsd az ingatlanodat az értékesítésre: időt és energiát szánj rá. Emellett azonban érdemes a vevők igényeire tudatosan és gyorsan reagálnod. Ha például egy örökölt ingatlan rendetlen és koszos, akkor célszerű kitakarítani, mivel az érdeklődők első benyomásán rengeteg múlik. Tehát tudatos és logikus döntések szükségesek a sportban és az ingatlan piacon egyaránt.

  

3. Számít az edzés és a szakmai háttér? Személyes példaként tudom felhozni azt, hogy a 2 évvel korábbi fallabda tudásommal a női bajnokság utolsó helyezettje voltam. Miután elkezdtem rendszeresen edzőhöz járni, látványos fejlődésen mentem keresztül, s ez által a tabella közép mezőnyébe kerültem. Rengeteget segített az edzésmunka, és a mérkőzésekre való tudatos felkészülés. Nagy örömet okozott az első nyertes szett, majd mérkőzés. Ingatlan eladását lehet végezni tapasztalat nélkül, próbálkozhatsz a magad módján vagy kérheted az „edző”, azaz ingatlanos segítségét, aki naponta 10-12 órában foglalkozik ezen, nagy értékű vagyontárgyak értékesítésével. Biztos vagyok benne, hogy te is nagy szakértője vagy a saját munkádnak. Egy profi ingatlanos megóv téged a felesleges köröktől.

 

4. Mi eredményezi a legnagyobb hatékonyságot? Elárulom neked: a LÁBMUNKA. Hiába a profi felszerelés, a megfelelő izomzat, az edzőtől vett órák, a gyors döntések, ha a maximális lábmunkát nem teszed bele a játékba, akkor nem leszel győztes. Mi a helyzet ingatlan eladás esetén? Próbálod ellesni mások hirdetési szövegét, lefotózod a helyiségeket, és a kínálati árak alapján árazod be az ingatlanodat. Az értékesítésben a lábmunka az ingatlanközvetítő szakértelme, és a rengeteg talpalással szerzett tapasztalata. Ezáltal lehet igazán ütős hatékonyságot elérni.