10 TIPP: hogyan varázsold beleszeretőssé az ingatlanodat?

by Tóth Rita
in Blog

Ahhoz, hogy sikeresen túladj a megunt, kinőtt vagy lestrapált ingatlanodon, első lépésként hozd olyan állapotúra, hogy rákattanjon a potenciális vevőjelölt. Törekedj arra, hogy kitűnjön az ingatlanod a többi, hasonló kategóriájú közül. A vevők érzelmi alapon hoznak döntést, emiatt elengedhetetlen a tisztaságot és rendet tükröző fotók produkálása. Ennél jobban már csak a személyes bemutatásnál érdemes odafigyelni a részletekre.

1. Mielőtt piacra helyezed az ingatlanodat, szánj legalább egy hetet a nagytakarításra! A tisztaság rendkívül fontos feltétele a jó benyomás keltésének. Szabadítsd meg az összes helyiséget a porcicáktól, pucold meg az ablakokat, a tükröket és a csaptelepeket! Különösen ügyelj a tűzhely, a mosdókagyló és a fürdőkád körüli, makulátlan tisztaságra!

 

 2. Rakj rendet a lakásban, pakold el az összes, felesleges holmit. A személyes jellegű fényképeket, hűtő mágneseket már most bedobozolhatod, hiszen úgyis költözni fogsz nemsokára. Tüntesd el a polcokról a porfogókat, kacatokat! Pakolj össze az erkélyen és a garázsban is! Magad is meglepődsz majd, hogy mennyivel másabb képet tükröz ezek után az ingatlanod.

 3. Segít a lakás/ház eladásában, ha a maximálisan világossá tesszük. Cseréld ki a halovány izzókat, javíttasd meg a felhúzhatatlan redőnyt, reluxát! Húzd el a sötétítő függönyt, és az összes lámpát kapcsold fel, mielőtt megérkezik az érdeklődő. Ne akkor spórolj a villanyszámlán, amikor nézik a lakásodat.

 

 4. Az érdeklődők érkezése előtt pakold el a cipőket, kabátokat, gyerekjátékokat! Legyen kellemes hőmérséklet a lakásban!

 5. Figyelj az illatokra: szellőztess ki az egyeztetett időpont előtt, gyújts illatgyertyát! A nők orra különösen érzékeny, hiszen gyakran a párválasztásnál is befolyásoló tényező az érzékelt illat. Fokozhatod az ingatlanod iránti vágyat, ha jól időzítve sütsz kenyeret, süteményt vagy kávét.

 

6. Javítsd ki az apró hibákat: csöpögő vízcsap, levált parketta szegély, nyikorgó ajtó, megrepedt ablaküveg, penészes vízvetők.

 7. Ki lesz a célpiac az ingatlanod számára? Határozd meg, hogy kinek lehet ideális a lakásod/házad! Ezt a hirdetésben is feltüntetheted. A belvárosi buli negyed közelében legfőképpen fiatalok keresnek ingatlant, ám a földszinti lakásodra jelentkezhet nyugdíjas korosztály. Az általad gyerekszobának berendezett helyiség egy idősebb házaspár hálószobájául szolgálhat.

 8. Kis dolgok, melyek nagy fontossággal bírnak: hajtsd le a wc tetőt, vesd be az ágyat. Ne legyen mosatlan edény a szem előtt, és a ruhaszárító sem a lakás kelléke ilyenkor. Nyírd le a füvet!

 

 

 9. Dobd ki az elszáradt virágokat, és tegyél a vázába friss virágot! Kapcsold ki a tévét!

 10. Szabadulj meg a felesleges bútoroktól! Hirdesd meg, vagy ajándékozd el őket! A túlzsúfolt ingatlan senkinek sem szimpatikus.

+ 1 TIPP: ha van háziállatod, nem árt gondoskodni róla, hogy ne ugorjon neki a látogatóknak! Még jobb, ha a szószátyár nagymamát megkéred rá, hogy sétáljon egyet a kutyával.

Néhány perc alatt eldöntheti az érdeklődő, hogy szimpatikus-e számára az adott ingatlan. Lehet, hogy csak tudatalatti szinten hoz döntést, ám elengedhetetlen a lakás felkészítése a látogatásra. Rendkívül fontos, hogy az első benyomás pozitív érzetet keltsen.