HOGYAN ADHATÓ EL EGY CSALÁDI HÁZ 2,5 NAP ALATT?

by Tóth Rita
in Blog

    Fél éven át hirdette az egyik országos franchise hálózattal rendelkező ingatlan iroda a Győrtől 25 km-re lévő családi házat. Emellett egy másik ingatlanközvetítő is próbálkozott az értékesítéssel.  Hogyan sikerült 2,5 nap alatt vevőt találnunk az ingatlanra?

   6 hónapon keresztül csak egy-egy nézelődő akadt a házra, de komoly vételi ajánlatot nem tett senki. A tulajdonos élethelyzete időközben úgy alakult, hogy sürgőssé vált az ingatlan eladása. Gyermeke ajánlása alapján kereste fel irodánkat, és érdeklődött, hogy tudunk-e segíteni neki az értékesítésben.

   A kihívást az okozta, hogy az ingatlan kevésbé frekventált településen épült. Az öt szobás családi ház kétszintes elrendezéssel, és az átlagosnál nagyobb telekkel rendelkezett. Mindenki láthatta már az ingatlan hirdetést, aki kifejezetten azon a környéken szeretett volna vásárolni, hiszen fél éven át elérhető volt az ingatlanos felületeken.

   Az értékesítést azzal a feltétellel vállalta el irodánk, hogy a másik két ingatlan iroda szüntesse meg az ingatlan hirdetését.

   Milyen módszereket alkalmaztunk a sikeres értékesítéshez?

   Készítettünk a családi házról egy háromdimenziós bejárást virtuális kamera segítségével. Ezáltal a felvételt végignézők körbejárhatták az összes helyiséget belülről a mennyezettől a padlóig. Nem került eltakarásra semmi, így az épület esztétikai hibáit (repedések, koszos falak… stb.) is látni lehetett.

   Elengedhetetlen szemléltetni a ház elrendezését ahhoz, hogy a vevő magáénak érezhesse az ingatlant. Épp ezért csináltunk háromdimenziós alaprajzot, mely bemutatta az egyes helyiségek elhelyezkedése mellett a ház összes ablakát, ajtaját.

   Ahhoz, hogy több kattintást érjen el a hirdetésünk, kreatív szöveges leírást alkottunk az ingatlanról, mely egyes szám első személyben ismertette a ház sajátosságait, adottságait. A történet olvasmányossága, meseszerű jellemzése rendkívüli módon elnyerte az olvasók tetszését.

   Mindezeket az innovatív értékesítési módszereket olyan vizuális megjelenítéssel mutattuk be az érdeklődők számára, amely egyedülálló az ingatlan piacon. Készítettünk egy saját honlapot az ingatlannak, mely letisztult formában adott egységes és látványos arculatot az információknak.

   A honlapot fizetett hirdetésekkel reklámoztuk az interneten, melynek következtében 2,5 nap alatt két ajánlat érkezett az ingatlanra. Az egyik vevőjelölt letette a foglalót, és elégedetten csapott a tulajdonos kezébe.

   Amennyiben te is szeretnéd gyorsan értékesíteni az ingatlanodat Győrben vagy környékén, úgy keresd irodánkat: www.iranytu-ingatlan.hu