Mikor nevezhető ÉLHETŐNEK egy kis lakás?

by Tóth Rita
in Blog

Élhető ingatlan eladó. Vegyél élhető lakást! Válassz azok közül az ingatlanok közül, amelyek igazán élhetőek!

Ismerősen csengenek ezek a hangzatos reklámok? Belegondoltál már, hogy mitől lehet valóban élhető egy ingatlan? Mit takar ez a divatos szóhasználat?

19 éves ingatlanközvetítői munkám során számos ingatlanban megfordultam, és rengeteg stílussal, elrendezéssel, használhatósággal találkoztam. Most elárulom neked, hogy számomra milyen egy igazán élhető kis lakás.

Elsődlegesen a praktikusság határozza meg azt, hogy mennyire tekinthető élhetőnek a lakás. Különösen igaz ez egy kisméretű ingatlanra, ahol kiemelten fontos jelentősége van annak, hogy mindennek legyen helye. Bőséges rakodási lehetőség, beépített szekrények, tárolási felületek szükségesek a személyes tárgyak és használati dolgok elhelyezésére. Milyen ötletet tudok erre adni? Például az egyes helyiségek ajtói körbeépíthetők szekrénnyel. Az ajtó felett és mellett is kialakíthatsz rakodási lehetőségeket.

Másodsorban a jó elrendezés teheti élhetővé a lakást. Egy kis lakásnál fontos igazán, hogy minden meglegyen benne. A fürdőszoba és a wc külön légtérben legyen. Az előszoba vagy közlekedő ne legyen túlságosan nagy, mivel kihasználatlan térre nincs szükség. A jó elrendezésű konyhában kényelmesen használható a hűtőszekrény, a főzőpult és a mosogató egyaránt. A helyiségek elosztása nagyfokú átgondoltságot igényel ahhoz, hogy otthonosan használható legyen az ingatlan.

Az egyéb funkciójú helyiségek előnyeit érdemes még megemlíteni. Kis lakásnál külön prioritást jelent az erkély, ahová kiülhetsz kávézni. Az önálló gardrób helyiség lehetővé teszi, hogy a szobá(k)ban ne foglalja a teret a sok szekrény.

Végül pedig a világosság szempontját érdemes nézni. Egy élhető ingatlan úszik a fényben. Nem feltétlenül kell naposnak lennie. Sokkal inkább világos legyen, hiszen egy sötét ingatlant nehéz otthonosnak nevezni.

Ingatlanos szemmel ilyennek látom napjainkban az élhető ingatlant.

Ha szeretnéd élhető kis lakásban otthon érezni magad, akkor ajánlom neked azt az ingatlant, amelyikből már csak egyetlen egy maradt szabadon az egész társasházban: https://ingatlan.com/27719675