MIT TUD AZ AZ INGATLAN, AMIT GARANTÁLTAN NEM VESZEL MEG?

by Tóth Rita
in Blog

Elérkezett az ideje annak, hogy ingatlant vásárolj. Rászántad magad arra, hogy napokon, heteken át böngészd a neten a piaci kínálatban lévő lakásokat. Mivel óriási a felhozatal az általad keresett kategóriából, ezért próbálod szűkíteni a találatokat, és csak azokat az ingatlanokat nézed meg személyesen, amelyek a fotók és a leírás alapján szimpatikusak számodra. Néhány hirdetés képei ugyan nagy rendetlenséget tükröznek a lakásban, de bízol benne, hogy élőben jobb tapasztalataid lesznek.

  Megérkezel az egyeztetett időpontban az ingatlanhoz. Egy kedves barátod elkísért, hiszen több szem, többet lát. Milyen benyomás fogad a bejárati ajtón belépve? Rögtön letaglóz az orrfacsaró bűz, ami terjeng az egész lakásban. Néhány lépés után szemed felfedezi a bűzforrást okozó joghurtos doboz, melynek alján némi maradék nézett farkasszemet veled. Agyad kapásból kattogó üzemmódba kapcsol, és azon pörögsz, vajon mióta tengődhet a dobozka a konyhapulton, és mikor szellőztettek utoljára a lakásban. Még fel sem eszmélsz a bódító élményből, amikor rápillantasz az ablaküveg mentén pöttyösödő penészre. Vajon fűtenek rendesen ebben a lakásban? Szellőztetnek gyakran?  Ezzel együtt és némi takarítással helyrehozható lenne a penész eltüntetése?

  Összetalálkozik a tekinteted a kísérőddel. Látod arcán, hogy a szagok őt is rettenetesen megviselik, hiszen hófehérre sápadt. A büdös bogár rózsa illatú ehhez az ingatlanhoz képest. A lakás többi helyiségét Forma 1-es üzemmódba kapcsolva nézitek körbe, hogy mielőbb átléphessétek a lakás küszöbét kifelé menet.

   Kiérve a szabad ég alá, mélyeket szippantasz a friss levegőből. Megnyugszol, hogy a barátod is kezd jobb színben lenni. Levonjátok a következtetést arról, hogy hiába tetszett a lakás számodra, az irdatlanul rossz szagok, a hatalmas rendetlenség és a negatív összbenyomás egyértelművé teszi, hogy eszed ágában sincs megvásárolni ezt az ingatlant.

   Felvetődik benned a kérdés. Vajon megvásárolja bárki ezt az ingatlant? A tulajdonos nem gondol rá, hogy az albérlők rendetlensége elriasztja a vevőket? A lakás bemutatása előtt miért nem fért bele egy kis takarítás és szellőztetés?

   Mivel túlélted a város legbüdösebb lakásának körbejárását ájulás és hányinger nélkül, ezért igazán megérdemled, hogy egy tisztára suvickolt, rendbajnokság győztes, üde illatú ingatlant találj magadnak.

   Az általad elmeséltek mellett gyakran kell felhívnom az ügyfeleim figyelmét arra, hogy az ingatlan tálalása mennyire fontos. Vevőként érzelmi alapon hozol döntést, ezért rendkívül fontos az első benyomás, és az első beleszagolás a lakás levegőjébe. Ha a citrus illatú tisztítószer vagy a fahéjas-vaníliás illóolaj fogad a nappaliban, könnyen eshet a választásod az adott ingatlanra.  Egy igazán jó, friss receptet ajánlok a figyelmedbe „Több orr, többet szagol” jeligével:

Iranytu-ingatlan - Kiemeltingatlanok