Hogyan adhatod el a győri ingatlanodat, ha Amerikában élsz?

by Tóth Rita
in Blog

Különleges felkérést kaptam két hónappal ezelőtt. Amerikában élő magyar házaspár keresett meg azzal, hogy szeretnének értékbecslést kérni a győri lakásukra, mert gondolkodnak az ingatlan eladásában. A Győrben élő édesapa telefonon vette fel velem a kapcsolatot, hogy egyeztessünk a részletekről.

Megbeszéltük az édesapával, hogy ad számomra kulcsot az ingatlanhoz, így lehetőségem lesz megnézni személyesen az ingatlant, és az értékbecslést követően megbíznak a lakás értékesítésével is. A kulcsátadás érdekesen alakult, ugyanis az irodától nem messze leszólított egy úriember, megkérdezte, hogy én vagyok-e a Tóth Rita. Rendkívüli módon meglepődtem, hogy honnan ismert fel, hiszen előtte soha nem találkoztunk. A kérdést követően megkaptam a kulcsot.

 

Az ingatlanban albérlő lakott, így vele egyeztettem időpontot a lakás felmérésére. Egy alapos körbejárás elegendő volt ahhoz, hogy sikerüljön beárazni az ingatlant, fényképfelvételeket készíteni róla és alaprajzot vázolni.

A San Francisco-ban élő ingatlan tulajdonossal folyamatos email kapcsolatban voltam. Ily módon sikerült egyeztetni vele, hogy a hozzájuk legközelebb eső konzulátusra menjenek be, és adjanak meghatalmazást az édesapa számára, aki helyettük aláírhatja majd az adásvételi szerződést.

Kicsit nehezítette a helyzetet, hogy banki hitellel terhelt volt az ingatlan, így az értékesítés mellett a tehermentesítést is intézni kellett egyúttal.

A lakást néhány érdeklődő megnézte, majd rövid időn belül az egyikük vételi ajánlatot tett rá. Naponta több mail-t is váltottam a tulajdonosokkal, így gyorsan zajlott a kommunikáció az időeltolódás ellenére is. Végül másfél hónap alatt eljutottunk a 93 levélváltásig és az aláírt adásvételi szerződésig.

 

A sikeres, „távirányításos” ügylet eredményes lebonyolításában nagy segítség volt, hogy a tulajdonosok, az édesapa, az albérlő és a vevő is rendkívül együttműködő és rugalmas volt. A hatékony kommunikáció meghozta a gyümölcsét, és mindenki elégedett lehetett.