Érdemes költeni az ingatlanra eladás előtt?

by Tóth Rita
in Blog
A legtöbb ingatlan tulajdonos úgy gondolja, hogy egyáltalán nem érdemes pénzt költeni az eladásra váró ingatlanára. Valóban helytálló ez az elgondolás? A helyes válasz véleményem szerint: attól függ.
Vegyük sorra, hogy milyen szempontokat célszerű mérlegelni:

1. Amennyiben sürgős az ingatlan eladása, és egy városban lévő, kis alapterületű, forgalomképes ingatlant adnál el mielőbb, úgy valószínűleg nem érdemes hosszú heteket várni a festőre, és kifesteni a lakást. Ha az ingatlanod kifejezetten keresett kategóriába tartozik, és reális piaci áron fut a hirdetése, akkor nagy az esély rá, hogy gyorsan megkapod az árát anélkül, hogy invesztálnál bele.

 

 2. Ha szeretnéd a legmodernebb technológiák alkalmazásával értékesíteni az ingatlanodat, akkor mindenképpen célszerű mérlegelni az alábbiakat: HOGYAN MŰKÖDIK A LEGÚJABB INGATLAN ÉRTÉKESÍTÉSI TECHNOLÓGIA, A VIRTUÁLIS INGATLAN BEJÁRÁS?

 

3. Ha anyagi szempontból nincs keret a lakás vagy ház kozmetikázására, de szívesen fordítasz időt és energiát az ingatlanodra, akkor javasolt egy családi/baráti nap keretében csilli-villire suvickolni a legkisebb zeg-zugokat is. A tisztaság kulcsfontosságú lehet az eredményes eladásban.

 

 4. Amennyiben egy helyiséget tudsz rendbe hozni vagy felújítani az eladás előtt, akkor mindenképpen a fürdőszobát ajánlom. A vevő részéről a döntés meghozatalában sokat nyom a latba ennek a helyiségnek az állapota.

 

 5. Ha igazán nyitott vagy arra, hogy hogyan érhető el a maximális eladási ár a lehető leggyorsabban, akkor kifejezetten ajánlatos a home staging módszer elveinek alkalmazása. Erről részletesebben itt olvashatsz: 10 TIPP: HOGYAN VARÁZSOLD BELESZERETŐSSÉ AZ INGATLANODAT?

 

6. S végezetül elárulom a NAGY TITKOT:

 

Mi a legjobb befektetés eladás előtt? Bár sokan nem gondolják, de egy tisztasági festés költsége a sokszorosát hozza vissza az ingatlan eladása során. Legfőképpen itt is a tisztaság, frissesség érzete dominál. A lakásba lépbe az első benyomás meghatározhatja a vevő döntését, és ebben rendkívül fontos szerepet játszik az illat, a látvány, az érzékelés. Javasolt a sötét tónusú falakat világosra festeni, de nem fehérre. A fehér hideg, rideg érzetet kelt, míg a tört fehér kellemes, meleg hatású. Emiatt ez utóbbi szín az ideális.