Mi köze a pizzának a gyors ingatlan eladáshoz?

by Tóth Rita
in Blog
Sürgősen kell eladnod az ingatlanodat? Sok tanácsot kapsz, de nem tudod, hogy merre indulj?

Életed első ingatlan eladását saját magad intézted, és nagyon sikeres voltál, hiszen a lépcsőházi pletyka elterjedése után, egy héten belül lefoglalózta a lakásodat a szomszéd. Megvette a lányának, te pedig maximálisan büszke voltál magadra, és megfordult a fejedben, hogy ingatlanosnak kellene állnod.  Az élet úgy hozta, hogy anyósod hozzátok költözött, ezért rendkívül sürgőssé vált, hogy a kollégád által eladásra kínált, két generációs házat megszerezzétek. Milyen dilemmák ötlöttek fel benned hirtelen?

? Vajon lehetek ismét mázlista a gyors eladással, vagy ilyen csak egyszer adódik az életben? 8 év alatt mennyit változhatott az ingatlan piac?

? Ha sokáig kínlódok a meglévő lakás eladásával, könnyen lemaradhatok a tágas családi házról.

? Legyen bátorságom foglalót letenni a kolléga házára, vagy az felérne egy szerencsejátékkal?

? Egy ingatlanost kérjek fel az értékesítésre, vagy minél többet megbízzak?

Ez utóbbi kérdés vonatkozásában Google barátodat segítségül hívva, találtál mindenféle gondolatot érvek és ellenérvek gyanánt.  Végül egy pizzás történet ragadott magával:

 

Mese az 5 pizzáról

Megéhezel, és egyszerre 5 helyről rendelsz pizzát. Mindenkinek elmondod, hogy csak annak fizeted ki a pizzát, aki a leggyorsabban készíti el, és szállítja ki. A pizzások igyekeznek, kapkodnak. Beleteszik a munkájukat, idejüket, energiájukat és az alapanyagot. A sietség a minőség rovására is mehet. Próbálják felvenni a versenyt a többiekkel, ám ott lebeg a szemük előtt, hogy nekik kell megenniük a pizzát, mivel 20% esélyük van elsőnek érkezni, és pénzt kapni a munkájukért. Vajon érdemes fáradozni vele?

Hasonló a helyzet akkor, ha egyszerre több ingatlan irodát bízol meg a lakásod eladásával. Tesznek bele kellő energiát? Fordítanak rá elegendő marketing költséget valamennyien?

 

Anyósod pozitív tapasztalataira alapozva fontolóra vetted az egyetlen ingatlanosnak szavazott bizalmat. Hosszas mérlegelés után az alábbi előnyök ragadtak magával:

 ha nem 5 ingatlanostól kérek pizzát, hanem egytől, akkor nagy valószínűséggel mindent megtesz annak érdekében, hogy jó szájízem legyen az üzleti kapcsolatunk végén

 olyan ingatlan közvetítőben gondolkodom, akit ismerős ajánlj, és elégedett volt a munkájával, pizzájával

 megkérem, hogy állapítson meg egy olyan árat a lakásomra, amely elősegíti a mielőbbi értékesítést, de marad annyi pénz a zsebemben, hogy jusson még egy új ház vásárlására és egy pizzára is

 elmeséltetem vele, hogy mindenféle önfényezés nélkül, mennyivel tud több szolgáltatást nyújtani, mint a többi ingatlanos. A konkrét számok is érdekelnek, nemcsak a pizza doboza.

 megbeszéljük, hogy ne legyen átjáró ház a lakásunkból, ugyanis anyósom nem kedveli a sok turistát kis helyen, főleg vacsoraidőben

 az ingatlanos megígéri, hogy úgy szűri az érdeklődőket, mintha tésztát szűrne

 beszél nekem egy speciális, virtuális kamerázásról, mely módszer segítségével tényleg hihető, hogy anyósom megússza a turistákat

 ráadásul különféle kedvezményeket is felajánl a bizalmam fejében, és itt nem az ingyenes pizzás dobozra gondolok

 

Miért választom ezt az ingatlanost? Elárulom a titkot

 Nem sokkal kerül többe a közvetítői díja, mint egy pizza sütő kemence

 Bízom benne, hogy a konyhai tudománya mellett, az érdeklődőket is megfőzi

 Lefixáltam vele, hogy bármikor meggondolhatom magam, és választhatok más ingatlanost, aki nem a pizzákban, hanem a spagettikben járatos

 

Miután az ingatlanos 3 hét alatt eladta a kérónkat, bevallottam neki, hogy most az egyszer érdemes volt az anyósra hallgatni. Mit reagált erre az ingatlanos? Küldött nekem egy pizzát a lakásomba.

 

FIGYELEM! Pizza készítésben kiemelkedően jót alkotó ingatlanosok előnyben!!!

 

Rendelés leadása az alábbi linken lehetséges: http://www.iranytu-ingatlan.hu/kapcsolat