Hol hirdessem meg az ingatlanomat tulajdonosként?

by Tóth Rita
in Blog
Rászántad magad az ingatlanod eladására? Szeretnéd a kezedben tartani a dolgokat, és saját magad dobod a piacra?

Körbenézve a hirdetési lehetőségeket, a teljesség igénye nélkül válogattam olyan weboldalakat, ahol hirdethetsz magánszemélyként eladó ingatlant, akár ingyenes formában is.

 

1. Az egyik legnépszerűbb ingatlanos portál: ingatlan.com. Ezen a felületen szöveges hirdetést és kapásból 3 alaprajzot tölthetsz fel az ingatlan tulajdonosként ingyenesen. Ha 20 fotót és kiemelést is szeretnél, akkor - a szolgáltató ügyes marketing fogásával - ezt 7 napig díjmentesen megteheted. Ha egy hét alatt generált a honlap neked érdeklődőt, akkor kedvet kaphatsz a 30 napos csomagra, mely az előbb felsorolt szolgáltatásokat tartalmazz 3.990,- forintért + ajándék Eladó táblát küldenek neked házhoz. A Prémium csomag 19.990,- forintért elérhető azzal az előnnyel, hogy ha egy évig nem adod el az ingatlanodat, akkor a teljes összeget visszafizetik számodra.

akár 3 alaprajzzal hirdethetsz, ami 3 szintes háznál használható ki igazán

 

 

 2. A ingatlanbazar.hu oldalon 2 db szöveges hirdetés ingyenes. A hozzá tartozó kiemelések már fizetősek. Legolcsóbb verzió: 2 fotó/1 hónap = 1.390,- forint. Legdrágább csomag: 15 fotó/3 hónap + prémium listakiemelés + egyedi cím = 2.490,- forint. Súgok neked: ez utóbbi csomag 2 fotóval is ugyanannyiba kerül, mint 15 fotóval.

www.ingatlanbazar.hu fotós szolgáltatási csomagok magánszemélyeknek

 

 

 3. Ha hajlandó vagy megadni a mobiltelefonod számát és az ingatlanod irányító számát, akkor a jofogas.hu weboldalon egy ingatlant 10 fotóval díjmentesen meghirdethetsz. 7 napig lehet a hirdetésed a lista elején 850,- forintért cserébe, és akár 20x több megtekintés ígéretével. Látványos narancssárga szalagot kérhetsz 30 napra, mely többször megújul 650,- forint ellenében.  Egy napra előresorolják az ingatlanodat 99,- forintért, vagy heti egy alkalommal 5 héten keresztül 399,- forintért.

narancssárga színt alkalmaz a kiemeléseknél a jófogás

 

 

 4. A otthonterkep.hu felületén magánszemélyeknek 1 hirdetés 90 napig 1 fotóval díjmentes. A fizetős csomagok közül a lehetőségek tárháza rendkívül bőséges. Amennyiben a pénztárcád bírja, úgy akár 49.900,- forintos szolgáltatást is rendelhetsz.

 5. Több kezdeményezés indult olyan portálok létrehozására, ahol kifejezetten ingatlan tulajdonosok hirdethetnek. A maganszemelytol.hu kínálatában 3 győri ingatlan szerepel, a www.nemkellingatlanos.hu és a www.ingatlan-addelmagad.hu oldalon nincs győri találat. A www.sajatlak.com-on egyetlen kiadó ingatlan szerepel Győrből. Úgy gondolom, nem kérdés, hogy mekkora a hatékonyságuk az ilyen oldalaknak.

 

hirdetés feladására számos lehetőség kínálkozik

 

 

Arra vonatkozóan nincsenek konkrét statisztikai adatok, hogy a magánszemélyek által meghirdetett ingatlanok az ingyenes hirdetési felületeken milyen hatékonyságot produkálnak. Ugyancsak kérdéses, hogy mennyi pénzt szükséges rászánnod a hirdetésekre ahhoz, hogy eredményes legyen az értékesítésed. Ha belefáradsz a hirdetések frissítgetésébe, és ingatlanosra bízod az eladást, akkor kérdezd meg a közvetítőtől, hogy mely weboldalakon hirdet, milyen kiemeléseket használ, mennyivel tud több szolgáltatást nyújtani, mint a többi ingatlanos.

Megjegyzés: a cikkben szereplő hirdetési árak a 2018. 03. 15-én érvényes díjazást tartalmazzák